lauantai 9. tammikuuta 2010

Meikkimuseo #1


Vaikka meikkaankin epäsäännöllisesti ja melko harvoin, olen pikkutytöstä asti ollut kiinnostunut meikeistä. Lempipaikkojani kylässä käydessä olivat kampauspöydät, varsinkin sellaiset, joissa oli kolmiosainen peili! Viihdyin erinomaisesti purkkien, purnukoiden ja hajuvesipullojen parissa.

Ensimmäinen tuote, jonka hankin ja jota aloin käyttää oli Lumenen ruskea kakkumaskara. Toinen oli Minersin musta kynsilakka. Ja muutamaa vuotta myöhemmin ensimmäisen poikaystäväni äiti kauhisteli ettei hänellä ole koko elämänsä aikana ollut niin paljon meikkejä kuin minulla. Paljon on kertynyt sittemmin lisää...

Erinäisiä meikkejä on matkan varrella tosin karissut pois, joko siksi että ne on käytetty loppuun tai siksi että olen heittänyt ne pois. Rasvapohjaiset tuotteet vanhenevat nopeimmin ja ne täytyy luonnollisestikin kipata mäkeen heti kun niiden "parasta ennnen" -päiväys on ohitettu, mutta puuterimaiset tuotteet säilyvät ällistyttävän pitkään käyttökelpoisina.

Meikkimuseo-sarjassa esittelen meikkejä, jotka ovat pysyneet matkassa vuosikausia.

Ensimmäisenä on muistaakseni vanhin luomiväri jonka omistan: Bourjois'n Cardinal. Ehostin sillä silmäni jo vanhojenpäivänä! Cardinal on tumma violetti, joka siftaa pronssiin, varsinkin kostealla siveltimellä levitettynä, ja korostaa tehokkaasti silmien vihreyttä. Käytän sitä rajausvärinä. Värin valmistus lienee lopetettu ajat sitten eikä Bourjois'n valikoimissa ole nykyään mitään vastaavaa.

Bourjois'n vanhassa pakkauksessa oli kierrettävä kansi, jonka sai irti ja jota saattoi kätevästi käyttää vesikuppina. Uusissa pakkauksissa on peili, mistä plussaa, mutta miinusta tulee saranallisesta kannesta (joka kuulemma napsahtaa helposti irti). Lisämiinus siitä, että entisestä 2,5 gramman painosta on pudotettu yksi gramma pois, vaikka itse purkin koko on pysynyt samana. Taas yksi esimerkki siitä miten kuluttajaa huijataan optisilla harhoilla...

1 kommentti: